Your Site Title

RISOGRAPH & SELF PUBLISHING

Pamflett Selvpubliseringsverksted

Produser kunstpublikasjonen din hos oss – vi hjelper deg med riso-trykking, du får tilgang på arbeidsrom med brettemaskin, stiftemaskin og liminnbinder. Vi har et papirutvalg, men du kan også ta med eget (Risographen tar kun ubestrøket papir, max 240g)!
Vi kan også produsere plakater/kunsttrykk (max A3)!

 

Hva koster det? Fyll ut skjemaet for å få tilsendt pristilbud. Inkl. i prisen er tilgang til arbeidslokalene og innbindingsmateriell.

Navn *
Navn
Format på publikasjonen *
Farger *
Marker de fargene du ønsker å bruke
Antall fargetrykk *
Riso trykker én og én farge, som i silketrykk. Hvor mange farger skal overlappe pr side?
Vil du ha pris på forskjellige antall, skriv f. eks 20/30/50/100

 

 

Men hva er riso? 
Risograph (riso) er en stensilmaskin utviklet av det japanske firmaet Riso, som en rimelig, miljøvennlig og rask kopimaskin. Brukes ofte av skoler, sykehus og kirker, men har den i løpet av de siste ti årene dukket opp i flere kunstkretser.  

Farger
En av grunnene til populariteten blant kunstnere er fargene en får ut av et risotrykk. En Risograph trykker én farge av gangen, i motsetning til en blekkskriver som selv blander de fire CMYK-fargene cyan, magenta, yellow og key (black) i utskriften. Her har du én fil/ett lag per farge. For alle som har jobbet med silketrykk er dette en velkjent prosess. Riso forhåndsmikser en god del med farger selv, men alle fargene er litt transparente slik at mulighetene til å selv blande de mest fantastiske fargene er unikt fra alle andre kopimaskiner/skrivere. Eksempelvis kan riso trykke med neon, metalliske farger og hvitt. Se totalt utvalg av farger tilgjengelig fra Riso her.

Last ned swatches palett for Photoshop med våre farger her! 

Pamflett har for tiden åtte forskjellige farger: mørkerød, neonrosa, gul, sjøgrønn, neongrønn, blå, lilla og svart. Vår maskin (MZ770E) har to fargetromler, slik at den kan trykke to farger i en innmating.

Miljø
Risographen er miljøvennlig i drift, da den bruker mindre strøm enn en typisk kopimaskin, stensilene er laget med plantefibre og blekket er soyabasert (ingen giftige tilsetningsstoffer). En digitalprint er produsert med blekk som inneholder f.eks plastikk. 

Greit å vite
Man ikke regne med at motivene blir helt perfekt gjengitt - som for eksempel på digitalprint. Hvis du trykker et fire-fargers fotografi (tilsvarende CMYK), vil det alltid bli noen små forskyvninger i fargelagene. Dette gjør derimot hvert trykk unikt, og er også en del av sjarmen til et risotrykk. 


Maskinen trykker max A3. Det er kun ubestrøket papir som brukes, dette fordi blekket trekker inn i papiret i stedetfor å legge seg oppå. Gramvektene ligger på mellom 80–280 gram. Pamflett har et lite utvalg papir tilgjengelig til trykking, men det er mulig å også ta med eget passende papir. 

I verkstedet har vi også tilgjengelig stiftemaskin (elektrisk og manuell), papirkutter, liminnbinder, brettemaskin og arbeidsbord. 

 

 

 

Pamflett Selvpubliseringsverksted har mottatt tilskudd fra Norsk Kulturråd. 

 

 

◉VARM RØD #FF665E
◉MØRKERØD #D2515E
◉NEONROSA #FF48B0
◉GUL #FFE800
◉NEONGRØNN #44D62C
◉TEAL #00838A
◉BLÅ #0078BF
◉LILLA #765BA7
◉SVART #000000
 Pamflett har disse fargene tilgjengelig: Marine red (mørkerød), Fluorescent Pink (neonrosa), Yellow, Teal (sjøgrønn), Neon green, Blue, Purple og Black. 

Pamflett har disse fargene tilgjengelig: Marine red (mørkerød), Fluorescent Pink (neonrosa), Yellow, Teal (sjøgrønn), Neon green, Blue, Purple og Black. 

 Foto trykket med 4 farger: sjøgrønn (teal), gul, mørkerød (marine red) og svart. Maskinen kan oversette selv til raster, antall lpi (line per inch) velger man i utskriftsvinduet. Dette bildet er 17,5 x 12 cm. 

Foto trykket med 4 farger: sjøgrønn (teal), gul, mørkerød (marine red) og svart. Maskinen kan oversette selv til raster, antall lpi (line per inch) velger man i utskriftsvinduet. Dette bildet er 17,5 x 12 cm.